لالهای از تبار هنر
لاله اسکندری سیام آذر 1356 در تربتحیدریه زاده شد. او و خواهر بزرگترش ستاره سالهای سال است که در سینما و تلویزیون خوش درخشیده و افتخارات زیادی را کسب کردهاند. خواهرانی که در فضایی کاملاً هنری رشد و پرورش یافتند. عمویشان عبدالحسین اسکندری از گویندگان و مجریان قدیمی رادیو و تلویزیون است، خواهرشان سارا درزمینهٔ چهرهپردازی فعالیت دارد و برادر کوچکترشان سیامک عکاسی میکند. لاله در ابتدا علاقه زیادی به هنرهای تجسمی نشان داد. تحصیلاتش را نیز در همین حوزه ادامه داد و در رشته گرافیک از دانشگاه آزاد واحد تهران فارغالتحصیل شد.
تجسمی
اسکندری درزمینهٔ هنرهای تجسمی فعالیتهای بیشماری داشته است. ازجمله آنها میتوان به برگزاری نمایشگاههای عکس، نقاشی و موزاییک در داخل و خارج کشور اشاره کرد. او در میان سال 88-89 عکس در کشورهای آمریکا و سوئد به نمایش گذاشت. این فعالیت بعد از ورودش به عرصه بازیگری نیز بهصورت مستر ادامه داشته است و او هیچگاه خودش را یک هنرمند تکبعدی نمیدادند. همچنین لاله اسکندری در سال 1387 همکاری خود با شهرداری تهران را جهت زیباسازی شهری آغاز کرد. پروژههای نقاشی دیواری و کاشی شکستههای وی در سطح نزدیک به 4000 مترمربع در شهر تهران کار شد.
متأسفانه برای عدهای و به دلایل نامعقول و گنگی قابلقبول نبود تا یک بانوی هنرمند را در متن چنین پروژههایی ببینند. بسیاری او را متهم به استفاده از رانت و نام خود برای اخذ این پروژهها میکنند و بهکلی فعالیتش در رشته هنری جز بازیگری را محکوم میدانند. حتی نامش را از پای دیوارنوشتهها حذف کرده بودند. از طرفی شایعه گرفتن دستمزدهای میلیاردیاش به حجم انتقادات و حواشی میافزود. تا اینکه لاله اسکندری سرانجام سکوتش را بر روی تمام این اتفاقات شکست و در بیانیه مبسوط پاسخ تمامی ابهامات را داد. او نوشت: «متأسفانه بااینکه ما همیشه به فرهنگ چند هزارساله خود مینازیم، در برخی مناسبات خیلی تنگنظر میشویم. اگر من بهعنوان بازیگر بتوانم کاری برای شهر و کشورم ارائه کنم که کیفیت بالای یک اثر هنری را داشته باشد، دیگر اهمیتی ندارد که من بازیگر، کارگردان یا موزیسین هستم... من فارغالتحصیل رشته گرافیک هستم. 10 سال در محضر استاد حسین ماهر نقاشی کردم. مسلم است که وقتی بازیگر هستی میزان شهرت تو با یک هنرمند فعال در حوزه هنرهای تجسمی متفاوت است... برخیها نسبت به من یا بازیگرانی که در عرصههای مختلف کار میکنند، موضع گرفتهاند. همیشه یک گاردی به سمت ما هست که میخواهد ما را در یک حوزه محدود کند، درحالیکه من فکر میکنم اگر کسی هنری دارد و احساس میکند میتواند آن را بهخوبی انجام دهد، نباید مشکلی وجود داشته باشد.»
شهرت
اما میرسیم به لاله اسکندری بازیگر. خانم اسکندری در سال 1375 به حمایت خواهرش سارا وارد مجموعه تئاتر شهر شد. نزدیک به دو سال در کنار او به گریم پرداخت و کمکم کارش را بهعنوان بازیگر شروع کرد. خواهر دیگرش ستاره نیز مدتی قبل از او وارد حرفهای بازیگری شده بود و حمایت و راهنماییهایش را از خواهر کوچکتر دریغ نمیکرد. لاله در تئاتر خودی نشان داد و خیلی زود پایش به سینما باز شد. او در سال 1387 با بازی در فیلم سینمایی «شراره» به کارگردانی سیامک شایقی اولین تجربه تصویر خود را کسب کرد. احمدرضا درویش نیز در همان سال از وی برای بازی در فیلم «متولد ماه مهر» دعوت به عمل آورد. اما حضورش در مجموعه پرطرفدار و بهیادماندنی «خاک سرخ» ساخته ابراهیم حاتمی کیا بود که نامش را بر سر زبانها انداخت. لاله اسکندری در اولین تجربه تلویزیونی خود در کنار ستارگانی چون پرویز پرستویی، حبیب رضایی، متاب کرامتی و ... خوش درخشید و شهرت به سزایی کسب کرد.
سینما و تلویزیون
کارنامه لاله اسکندری در تلویزیون پر است از آثار محبوب و خاطرهانگیز. سریالهایی چون «رقص پرواز (در نقش همسر شهید عباس بابایی)»، «در چشم باد»، «سالهای برگ و بنفشه»، «دولت مخفی»، «همچون سرو» و... . او در سالهای 86 و 89 جایزه بهترین بازیگر زن تلویزیون را به ترتیب از جشنهای حافظ و شبکه سه دریافت کرد. در سینما البته فعالیت چشمگیری نداشته است. در نزدیک به 15 اثر سینمایی نقشآفرینی کرده که از مهمترین آنها میتوان به «شیرین» عباس کیارستمی و «دریاچه ماهی» اشاره کرد. لاله اسکندری همچنین در چندین جشنواره فیلم ازجمله فجر 1391، پونا (هند)1390 و جشنواره فجر استان کرمان 1391 بهعنوان داور حضور داشته است.
ازدواج
خانم بازیگر در سال 1386 در یک نمایشگاه صنعت ساختمان در تبریز با ساسان فیروزی آشنا شد. فیروزی درزمینهٔ تبلیغات و دکوراسیون فعالیت داشت و از لاله اسکندری برای انجام همکاری دعوت کرد. همکاری این دو در چندین پروژه سرانجام به ازدواج ختم شد.
جورواجور
لاله اسکندری قسمتی تقریباً بزرگی از خانهاش را تبدیل به یک کتابخانه شخصی و ارزشمند کرده است. کتابخانهای شامل آثار فروان در زمینههای مختلف. او علاقه زیادی به مطالعه رمان، داستان کوتاه و شعر و دارد و بهصورت جدی اخبار روز جهان شعر و ادبیات را نبال میکند.
لاله یک نیمچه گرایشی هم به فوتبال دارد. بازیهای تیم ملی همیشه دنبال میکند و طرفدار دوآتشه استقلال تهران است.
او بعد از خواهرش ستاره، رابطه صمیمی با شهرزاد جوهری و کمند امیرسلیمانی دارد.
بازداشت
لاله اسکندری در سال 91 برای تماشای فیلم «آزمایشگاه نیلا» به کارگردانی حمید امجد به برج میلاد دعوتشده بود. او که لباس رنگی و دامن به تن داشت با ممانعت خواهران گشت ارشاد مواجه میشود و درنهایت با سماجت مأموران و درگیری لفظی که پیش میآید، وی را به مدت 24 ساعت بازداشت میکنند. این در حالی بود که وی با همان لباس در رسانه ملی، برنامه «خوشا شیراز» شرکت کرده بود.
حمایت از مهناز افشار
ازدواج و پس از آن زایمان مهناز افشار سلسله اتفاقات و حواشی زیادی را در پی داشت. لاله اسکندری که قبلاً خود طعم اینگونه زخمزبانها و هجمههای رسانهای را چشیده بود، به حمایت از دوست همکارش برخاست و نوشت: « نکتهای که باعث نگرانی است، اینکه بهراحتی قضاوت میکنیم دیگران را، بازیگری را به خاطر نوع لباسش مینوازیم، دیگری را بابت زایمانش…حریم خصوصی احدی را پاس نمیداریم...فضا، فضای مجازی است، ولی دنیا بیش از آنکه فکر کنیم حقیقی است و کوچک و عمر ما کوتاه. کمی احترام، ادب و خویشتنداری جای دوری نمیرود.»